Klik hier voor de uitslagen

Klik hier voor de foto's

Zaterdag 29 oktober vond de eerste turncompetitie plaats voor de meisjes recreatie (keuzeoefenstof) en de meisjes selectie. Er werd hard gestreden om de medailles.

In de eerste ronde was het de beurt aan Yentl Hagen en Xana Twigt (instap D1) en Blijke Bleeksma, Senna Lobs en Caitlin Nachtergaele (junior supplement H). Voor Yentl en Xana was dit de eerste turncompetitie dus het was erg spannend. Ze hebben het hartstikke goed gedaan. Ook Blijke, Senna en Caitlin hebben een prima wedstrijd geturnd op deze vroege zaterdagochtend. In de tweede ronde mochten Lizz Robertus, Julia Hofstede, Namngen Wanankhang en Karlijn van Woerkom hun kunsten laten zien. Dit was een erg succesvolle ronde met maar liefst drie medailles! Lizz is in haar categorie (pupil 1 D1) derde geworden, Namngen (jeugd 2 supplement F) werd ook derde en Karlijn (senior supplement G) mocht de gouden medaille mee naar huis nemen. Ook Julia heeft een goede wedstrijd geturnd en mag trots zijn op zichzelf. In de derde ronde was het de beurt aan Savanna Dubbeling (pupil 2 D1) en de junioren (supplement E): Kyra Hagen, Floor van Reek en Lisa Voogt. Savanna was erop gebrand een medaille te winnen en dit is haar gelukt! Ze werd tweede in haar categorie. In de categorie junior zitten meiden die voor het eerste jaar en voor het tweede jaar dit niveau turnen. De meiden van WIK zijn eerstejaars junior en begonnen erg zenuwachtig aan balk. Dit ging niet optimaal maar ze hebben zich alle drie heel goed hersteld. In de laatste ronde was het de beurt aan de jeugd 1 dames en de senioren. Voor Linda Groeneveld en Roos Poldervaart was het de eerste selectiewedstrijd. Noortje Schouten en de senioren Julia Hoffmann en Sophie van Zijp doen al wat langer mee met deze wedstrijden. Ook deze vijf dames mogen trots zijn op zichzelf!

De tweede wedstrijd vindt plaats op 19 november, wederom in De Fazant in Hellevoetsluis. Dan zal bekend worden wie de toestelfinale haalt op 10 december en wie zichzelf Eilandkampioen 2016 zal mogen gaan noemen. Op 5 en 26 november is het de beurt aan de meisjes recreanten en alle jongens. Ook hier zullen leden van WIK aan deelnemen.